This page requires flash plugin for your browser. Please download it from here and try again!
 
ОПИСАНИЕ
 
 
 
ОПИСАНИЕ
Име : Очаквани бебета 2018;Стандарт и история на померана,ЗОО-БОРСИ-Защо няма померани от 1200 лв при тях
Порода : померани
Пол : мъжки
Описание :

 

Планирани връзки 2018

 Нови бебета очакваме след средата на месец април 2018г.

 

 

  FCI стандарт на померанския шпиц можете да прочетете тук:

Стандарт на породата Померански шпиц

http://www.fci.be/uploaded_files/097gb98_en.doc

История на Померанския шпиц

Породата произхожда от Лапландия и Гренландия, там където са възникнали породите на ездовите кучета.По-късно някои от кучетата, са били внесени в Европа, през Померания/Германия/,където са били заплождани и умалени по размер.

Британската кралица Виктория през втората половина на 1800 г.не само се посвещава на тази порода ,но също започва да я развива.Тя е имала повече от 30 бр.померани и постепенно размерът на кучетата, които притежавала започва да намалява ,за да бъде такъв какъвто е днес.

Помераните са били вдъхновение не само за художниците, но и за класическата музика през вековете.Те са били част от живота не само на кралските семейства и знаменитостите, но и на обикновените хора,които били запленени от очарованието на техния характер.

Прародителите на помераните са били ездови кучета в Лапландия и Гренландия и преди да станат малки компаньони, са били пазачи на стада.Но е трудно да си представим днес джавкащия померан около стадо елени например!

Тяхното име идва от областта Померания, през която те навлизат в Европа.Там кучетата са били заплождани и развивани като порода.Трябвало е да мине доста време и поколения кучета ,за да може куче с размер 20 паунда през 19 в.да стигне днешния стандарт от 4-до 6 паунда .Породата е призната от Kennel Club in England през 1870 г.,под името ,,spitz dog".Следи от линии в померана, в техният цвят и козина , са видими и днес като остатък от т.н.,, wolf spitz breed'.

Една от добрите познавачи на померана и негов собственик е кралица Виктория,която е управлявала от 1819 до 1901г.Тя вижда за пръв път померан, когато нейната майка Кралица Шарлотте взима такова куче и го запазва в покоите си.Кралица Виктория притежава Марко, първият си померан ,който придобива през 1888г.

Английската Кралска фамилия е притежавала померани преди, притежава и до днес , както запазва своя интерес в развъждането и отглеждането на коне и кучета.Кралица Виктория предава този ентусиазъм, притежавайки по свое време 35 померана.Тя полага доста усилия за намаляване на размера на породата.Нейните шоу померани-
Fluffy,Nino,Mino,Beppo,Gilda ,Lulu участвали в много изложби и спечелили поне два шампионата.Според биографите на кралицата през 1901г.кралицата на смъртното си легло е искала да доведат нейният любим померан Turi,който и бил доведен и останал до нея докато тя починала.

Освен на кралското семейство ,помераните са любимци на много артисти и знаменитости.Един от най-известните от тях е Микеланджело,който рисувал Сикстинската капела с неговият любим померан в скута.

От актрисите ,познати и известни днес Kate Hudson има един, Cindy Williams която завинаги ще бъде запомнена от участието си като Shirley in,, Laverne and Shirley", участва в реклама за намаляване на теглото заедно с нейният померан.А най- известния померан -телевизионна звезда е Chester ,който през 1980 г.игра заедно със собственичката си Fran Dreschner в ,,The Nanny''- ,,Бавачката,,.

За да допълним тази поредица и с българско участие - CH BG GLER TIP TOP участва в снимките на американският филм,,Night Train'' ,заснет през 2007г.,където тя беше партньор на американският актьор Danny Glover /от ,,Смъртоносно оръжие,,/.Тя беше избрана след кастинг, и е основен герой в сюжета на филма,играейки мъжки померан на име Puchie.

Бялата ми померанка Еsprite Snow Fashion DÁrlande многократно се снима в сериали , един от които е ,,Под Прикритие"

Randy U R The Boss  е рекламното куче в клипа-реклама на Ринг Мол- заснет месец юли 2015г. 

Любимият померан на Исаак Нютон- Diamond,разстройл собственика си, обръщайки запалена свещ, която подпалила важни работни документи, и той получил нервна криза.

Обикновено помераните са вдъхновение за своите собственици.Композиторът Волфганг Амадеус Моцарт посветил ария на своя померан а Шопен написал пиеса за Померан,който принадлежал на неговата приятелка.

Помераните не са собственост само на знаменистости.Тяхната увереност,интелигентност ги прави любими кучета на всеки,който обича малките породи и иска да има лоялен и умен компаньон.

        ЗОО - БОРСИ - ИЗМАМИТЕ  С ПОРОДАТА ПОМЕРАН ПРИ ТЯХ СА ЕЖЕДНЕВИЕ!

Казвам това, от опита си с хора, които вече са купили ,, померан,, от зоо-борса и вече са съжалявали заради това!

Зачестяват запитвания към мен за померани, от хора препатили вече от зоо-борсите. Затова искам да напиша рисковете, на които е подложен евентуалния купувач, вземайки куче /независимо от породата/ от зоо-борсата.

1.Всички документи,които получите от тях са недоказуеми и не могат да се проверят: -показаните снимки от зоо борси са крадени от кучета от развъдници, по които те ,,плюят,, пред клиентите си, а не са на кучетата които се продават! Кучето Роузи от развъдник Foxy Nose-Варна е най- показваното бебе на снимки в зоо-борсите и никой не може да ги накара да го свалят!

- ветпаспорт - кучето не е микрочипирано и не  се знае този паспорт за кое куче е, както и дали ваксините в него са сложени на някое от кучетата. 99 % от продадените кученца умират впоследствие  в рамките на 30 дни от несложените ваксини, стреса  и от това ,че са прекалено малки за да се преборят и да оцелеят без майките си.

- родословие - издадената хартийка не означава нищо, обикновено е направена на цветен скенер и не е легитимна. Родословие се издава за  определен период по-късно, след раждането на кученцата в рамките на 2 месеца и трябва да носи:

а/ регистрационен номер от племенната книга на страната/БРФК -ЗА БЪЛГАРИЯ/,  б/ печат, има и името на развъдника,   в/ името на развъдчика, г/ името на новия собственик,  д/ името на кучето, е/неговия микрочип №,  ж/ три или четири поколения назад са описани родителите и техните прародители, всяко със своя регистрационен номер. Ако липсва един от тези реквизити това не е истинско родословие. Ветеринарният паспорт не  е родословие!

-на развъдниците - без значение за кучета или за котки им е ЗАБРАНЕНО СПОРЕД ПРАВИЛНИКА НА БРФК и правилниците на FCI да продават през ЗОО МАГАЗИНИ И ЗОО БОРСИ, за да се спре търговията с кучета.Тя води до 99 % смъртност  сред бебетата  взети от майките им преди 3-ия месец, неваксинирани  и подложени на стрес от пътуване в клетки, натъпкани със стотици други свои събратя в малки, непочистени и непригодни за тях помещения  подобни на затвор,  при ужасни условия.Така наречените ,,PUPPY MILLS"срещу които се бори всеки развъдчик и федерация, защото парите там носят смърт на хиляди невинни животни.

2.За да избегнете риска, да купите болно куче просто трябва да :

- търсите куче, където може да видите родителите / ако са в България/, а ако не са - се контактува директно с развъдника или с доверен Ваш човек, който  може да отиде да вземе кучето от чужбина и да Ви го донесе, ако Вие самите не можете. Много развъдници НЕ ПОЗВОЛЯВАТ техните животни да пътуват сами със самолети или друг транспорт и искат лично да се вземе животното от тях!

- подписва се договор  при какви условия се взема животното, на каква цена и какви са задълженията на двете страни и правата  им при случай на болест, смърт и т.н.Такъв договор може да се подпише с всеки собственик на куче, независимо дали е  развъдчик или просто има кучета за продажба. Без такъв договор Вие няма как да върнете парите си при измама,смърт или др.обстоятелства. Собственикът е длъжен да поеме отговорност при болест, както и да Ви уведоми как ще Ви възстанови щети в случай на смърт - с ново куче или ще Ви върне парите. Развъдниците носят отговорност за своите кучета! Те дават гаранции за здравословното им състояние и чистопородността им!

3.ЗАЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ КУПИТЕ ПОМЕРАН ОТ ЗОО-БОРСА НА ЦЕНА ОТ 1200 лв?

Хубавите померани  идват от хубави развъдници - те са в чужбина, обикновено от Америка, Канада, Филипините,Тайван, Тайланд. В Русия има чудесни кучета, там има обаче и практика официално разрешена - да се заплождат померани и мини-шпицове - така че всеки сам решава откъде ще си вземе кучето.Средната цена на такова куче е 3500 Евро ,без транспорта и документите. Такова заплождане вече е официално разрешено от FCI навсякъде, също и у нас. Затова четете внимателно родословията - там до името на всяко куче стои неговата породна разнновидност.

Кученцата померан пристигат като бебета, гледат се 1,5 години преди да имат право да се заплождат, ходят по изложби за да получат оценки от съдии, които да им дадат правото на заплождане, пътуват тук и в чужбина за да натрупат титли. Това допълнително изисква  влагането на още средства.

раждат 1-2, рядко 3-4 бебета, от които не винаги оживяват всички. Спецификата не породата не позволява бебетата да се отделят от майките си преди третия месец.

сами можете да изчислите, ако имате двамата родители и имате и 1 бебе, което сте гледали до 3 месеца, дали ще го дадете в зоо-магазин, да бъде отгледано в аквариум като златна рибка и на цена 1200лв?

-прави се масов внос на не - померани / шпицове/ от Словакия, Унгария,Чехия, Сърбия-там нещата стоят по същия начин както и у нас, с малката подробност - има един развъдник или два за померани в Чехия, които си държат на животните и не се занимават с български борси, в тези страни се работи масово с мини-шпиц, а не с померани.

Цената на породата померан е висока, защото няма големи кучила и бебетата изискват много грижи в първите 3-4-5 месеца от живота си, след което кучетата живеят дълго - около 15-18 години, и общо взето като порода се радват на отлично здраве. За специфичните болести на породата: това са луксация на патела, алопеция-Х и ливър шънт / последната води до 100% смъртност и бебетата не доживяват до 6 месеца или 1 година/. Това няма да Ви го кажат в зоо магазина и няма никога да си върнете парите назад при евентуална измама, а Вашето семейство ще понесе много разходи за лекари, лекарства и завинаги ще остане емоционално наранено при смъртта на Вашия любимец.

 Има начин това да са избегне! Всеки развъдник и/ или  отговорен собствениk на куче ще се радва да Ви отговори на въпросите и да Ви бъде полезен при покупката на ново куче. ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ! 


Родословие :